Bizonytalan a gerincterápiás kezeléssel kapcsolatban?

Nézze meg a kérdéseket és válaszokat, hátha köztük van az Ön kérdése is!

Ha pedig itt nem kapott választ, kattintson a Kapcsolat menüpontra és vegye fel velem a kapcsolatot – szívesen segítek!

Mennyibe kerül a kezelés?

A kezelés ára 10.000Ft alkalmanként.

Szükség esetén kineziológiai tapasz felhelyezése +1.000Ft.

Mennyi ideig tart egy kezelés?

Maga a kezelés körülbelül 30 percet vesz igénybe., és 4 lépésből áll.

Az első lépés egy rövid masszázs, ami ellazítja az izmokat, ezután megkeresem és kezelem azokat az idegeket, amelyek a fájdalmat, feszülést vagy zsibbadást okozzák. A kezelés hatására megindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai, és a valódi felépülés igazából a következő egy hétben történik.

Ám mielőtt hazaengedném Önt, még egy visszaellenőrzéssel zárom a kezelést, hogy biztos lehessek benne: sikeres volt az érintett idegek felszabadítása.

Ez csontkovácsolás?

Nem!

Sokan félnek a csontkovácsolással járó fájdalomtól, de a gerincterápia során nincs oka aggódni: ez a gerincmasszázs és a manuálterápia egy kellemes elegye. Itt célzottan az érintett idegeket kezelem, fájdalommentes és non-invazív módon nyújtok megoldást a különböző húzódásokra, feszülésekre, fájdalmakra és idegbecsípődésekre (például lumbágó).

Milyen ruhában érkezzünk a kezelésre?

Legyen kényelmes és laza, hiszen a kezelés során meg kell masszíroznom és át kell mozgatnom a test egyes részeit. Nem kell teljesen meztelenre vetkőzni, de a hölgyek esetében fontos, hogy a melltartó kikapcsolható legyen, mert csak így férek hozzá a gerinchez.

A kezelést csak tiszta, krémektől mentes bőrfelületen tudom elvégezni!

Mit kell tenni a kezelés után?

Ahhoz, hogy a szervezetben valóban elindulhassanak és megvalósulhassanak az öngyógyító folyamatok, a kezelés után ajánlott 10 perc séta (ha autóval érkezik, érdemes messzebb parkolni), illetve 2-3 napig kerülje a fizikailag megerőltető feladatokat.

Hány kezelésre van szükség a teljes gyógyuláshoz?

Ez a problémától, annak súlyosságától, az életkortól, és persze attól is függ, hogy mennyire tartja be az utasításokat. 

Enyhébb esetekben egyetlen kezelés is elég lehet, komolyabb problémáknál 2-3 kezelés szokott kelleni. Az igazi gyógyulás a kezelések után következik be, általában 4-7 napon belül kezd el javulni az állapot, egy hét múlva pedig akár teljesen panaszmentes is lehet.

Milyen gyakran kell ismételni a kezelést?

A kezelés után maximum 7 nap múlva érezhető a végeredmény.

Kezelések között  egy hét szünetet érdemes tartani, hogy a szervezet is elvégezhesse a rá eső feladatokat. Az igazi gyógyulás ugyanis nem a kezelés közben történik, hanem utána, amikor a kiszabadult idegek, ellazult izmok végre elkezdhetnek regenerálódni!

Kell-e ismételni a kezelést, ha panaszmentes vagyok?

A biztonság kedvéért érdemes évente 1-2 alkalommal megismételni a gerincterápiás kezelést, hogy megelőzzük a későbbi problémák kialakulását. Ha a panaszok az életvitel miatt alakultak ki (például ülőmunka, mozgáshiány, vagy pont a helytelenül végzett mozgás okozza), akkor mindenféleképpen szükség van az életmódváltásra is!

Kiknek tudok még segítséget nyújtani?

Azok is bátran jöhetnek akik a csontkovács módszertől tartanak. A csontkovácsolással ellentétben a gerincmasszázs nem jár fájdalommal.  És mivel a kezelés vége mindig visszaellenőrzéssel zárul, ezért mindketten biztosak lehetünk, hogy a kezelés hatásos volt.

Honnan várom a gyógyulni vágyókat?

Martonvásár Fejér megye szélén, Pest megye határvonalán található. Emiatt közel van Székesfehérvár, valamint Budapest is. Budapest és Székesfehérvár is csak 20 percre található.

A kezelés hatása

 A kezelés lehetővé teszi testünk hatékony regenerálódását, azaz újraképződését. Az izomrostok idegi ellátottsága, azok beidegezése kihat szerveinkre is. Ha az izomrendszerünk egészséges, akkor testünk többi része a szervek egészségi állapota is harmonikusan működik. Minden esetnél tapasztalható, hogy az egyén izomzatához tartozó problémája voltaképpen valamilyen szervi alul- vagy túlműködést rejt magában. A szervi megbetegedés pedig később valamilyen pszichés, mentális és gondolati, érzelmi megrekedtséget is okozhat.

Sokan nem gondolnák, de az izomrostokban és azok idegpályáiban képes lerakódni a fizikai, mentális és érzelmi méreg, amelyek feszültséget okozva képes elzáródásokat, blokkokat okozni testünk energetikájában. Ennek következtében testünk energiaegyensúlya elveszíti stabilitását, aminek hatására betegségek keletkeznek, vagy immunrendszerünk védekező mechanizmusa felborul.

A masszázs segítségével rásegítünk a vér- és nyirokkeringés tisztító folyamataira is, azáltal, hogy dörzsölő és nyomó fogásokkal vérbőséget hozunk létre a testfelületen. Ilyen esetben azonnal érezhető, amint a salakanyag megindul a szervezetben. Gyakran a kezelések alatt bedugul az orr, kissé levertté válunk, didergünk, ettől nem kell megijedni, szervezetünk azt jelzi, hogy az ujjá-építési folyamat elkezdődött. Egyébként mindez csak pillanatnyi ideig tart, amíg a szervezet megszabadul a lerakódásoktól.

A kezelések segítségével megelőzhetjük a reumás vagy meszesedéssel járó megbetegedéseket. Azonban minden esetben egyedi kezelésmódot szoktam alkalmazni pácienseimen.

Az orvosok a fájdalmak csökkentésére legtöbb esetben gyógyszeres kezelést javasolnak. A gyógyszerek legtöbbször csak a tünetet enyhítik. A célzott gerincterápiás kezelés viszont az okokat szűnteti meg.

Ez egy fájdalommentes módszer, amely már az első alkalom után enyhíti a feszültséget és fájdalmakat.