10 emberből nyolc szenved a derékfájás és a nyakfájdalom terhétől élete egy bizonyos pontján. Az akut fájdalom hirtelen, heves fájdalom, amely napok vagy hetek után enyhül. Néhányan azonban továbbra is olyan fájdalomtól szenvednek, amely a nem sebészeti vagy sebészeti kezelési módszerek ellenére is fennáll. Ezt a hosszú távú fájdalmat krónikus fájdalomnak nevezzük.

Ha az alábbi javaslatok bármelyike után a nyakfájás vagy derékfájás fokozódik, esetleg átterjed a karokra vagy a lábakra, esetleg egyre gyengülnek a karok vagy a lábak, akkor semmiképp ne folytassuk a tevékenységeket, és kérjünk tanácsot orvostól vagy fizikoterapeutától.

Az akut derékfájás, nyak fájdalom sőt még a lapocka fájdalom csökkentésének egyik módja lehet valamilyen vény nélkül kapható gyógyszer kiváltása, mivel a legtöbb fájdalom az izomfeszültséghez kapcsolódik. A legtöbb esetben az akut hátfájás napok alatt magától elmúlik. Íme néhány tipp, amelyek segíthetnek a fájdalomcsillapításban:

1. Nyugalom

Ha úgy gondoljuk, hogy megsértettük a hátunkat, enyhítsük a rá gyakorolt ​​nyomást. Sokunknak valójában nincs túl sok választásunk – hátfájdalmaik könnyen térdre kényszeríthetnek bennünket. Mások némileg normálisan tudnak működni, képesek együttélni a fájdalommal. A közhiedelemmel ellentétben az akut hát- és derékfájdalmakkal kapcsolatos tanulmányok valójában azt mutatják, hogy néhány napos tevékenység korlátozása és a megfelelő, vény nélkül kapható gyógyszer bevétele sokunknak valóban elegendő ahhoz, hogy a megfeszült izmok ellazuljanak és a fájdalom szépen lassan csillapodjon. Azonban fontos, hogy beszéljünk az orvosunkkal, mielőtt bármilyen gyógyszert beszednénk, különösen, ha más gyógyszereket is szedünk vagy krónikus betegségünk van.

2. Jegelés és melegítés

Régi praktika, ami tényleg jól működik a gyakorlatban is. Először hűtsük a fájó pontot 48 órán keresztül, majd melegítsük a problémás területet. A jég és a hő enyhítheti az izom- és szalagfeszülésből eredő helyi fájdalmat. A jég lassítja a duzzanatot és a gyulladást, helyi érzéstelenítőként hat, de 48 óra elteltével elveszíti hatását. Az ezt követő időszakban a hő használata fokozza a véráramlást a mély szövetekben, és ellazítja az izomgörcsöket.

3. Masszázs

Ha van valaki, aki segítségünkre lehet, akkor érdemes rendelni egy masszázst, ami nemcsak jó kezelés, de roppant kellemes kikapcsolódás is tud lenni bármilyen fájdalom ellen.