Az egészség az ember életének egyik legfontosabb kincse, legtöbbször ennek a hiányát vesszük csak észre. Az egészség hiánya megannyi okra vezethető vissza, okozhatja fertőzés, baleset de mozgásszerveink is cserben hagyhatnak bennünket. Az idegbecsípődés sokunk életének természetes kellemetlen velejárója. Az idegbecsípődés okozta fájdalmat legszívesebben azonnal kiiktatnánk az életünkből, ráadásul a kellemetlen fájdalom mellett vannak még más tünetek is, amik idegbecsípődés után keletkeznek:

1. Fájdalom vagy égő érzés, amely végigsugárzik a lábon

Az isiász a derékfájás egy gyakori típusa, amely akkor fordul elő, amikor az ülőideg becsípődik vagy összenyomódik ott, ahol kilép az alsó gerincből (az ágyéki gerincből). Mivel az ülőideg ágai az ágyéki gerinctől a fenékig és egészen a lábáig nyúlnak, ha az ideg összenyomódik vagy irritálódik, fájdalmat, égő érzést vagy tompa fájdalmat érezhetünk bárhol az idegpálya mentén.

2. Fájdalom, amely a nyaktól lefelé terjed a karon

Az isiászhoz hasonlóan a gerincoszlop nyaki részén (úgynevezett nyaki gerincben) az idegek összenyomódása akkor következik be, amikor a nyakban lévő ideg összenyomódik vagy becsípődik. A nyaki ideg irritációja fájdalmat és hasonló tüneteket okozhat bárhol az idegpálya mentén, beleértve a vállát, a hát legfelső részét, a karokat és még a kezeket is.

3. Gyengeség a lábakban

Amikor sétálunk vagy más módon használjuk a lábunkat, a lábakban lévő idegek villámgyorsan információt küldenek az agynak, ami viszont arra ösztönzi az izmokat, hogy meghatározott módon reagáljanak. Ha az ülőideg vagy a lábban lévő egyéb idegek beszorulnak, az megzavarhatja ezeket a jeleket. Ennek eredményeként gyengeséget érezhetünk a lábunkban, vagy bizonyos mozdulatok végrehajtása (még a járás is) nehézségekbe ütközhet.

4. Csökkentett fogási szilárdság

Kicsit furcsán hangozhat, de a kézidegek nagy szerepet játszanak abban, hogy képesek vagyunk megragadni és megtartani a dolgokat. Ennek az az oka, hogy sok érzékszervi információval látják el az agyat azokról a dolgokról, amelyeket megérint, így az agy „megmondhatja az izmainknak, hogyan reagáljanak. Ha a nyaki csigolyák egyik idege irritálódik vagy becsípődik, előfordulhat, hogy nem tudja továbbítani az összes adatot az agyba. Ez pedig azt jelenti, hogy az izmok nem fognak tudni úgy teljesíteni, ahogy kellene, ami gyenge fogási erőt, írási nehézséget vagy más kismotoros feladatok elvégzését eredményezi.